Energie advies

Energie is belangrijk voor ondernemers. Veel ondernemers hebben de mogelijkheid om energie te gaan produceren. Zon, wind en aardwarmte zijn mogelijke energiebronnen. Ook investeren in energiebesparing is voor veel ondernemers interessant.

Ondernemers kunnen daarmee een belangrijke bijdrage aan duurzaamheid leveren. Maar belangrijker is dat het kan bijdragen aan een duurzaam inkomen. Investeringen in energieproductie of in energiebesparing zijn vaak fors en het rendement varieert sterk, afhankelijk van de omstandigheden.

Investeringscheck

Zo is er de laatste tijd grote belangstelling van ondernemers die willen investeren in het zelf opwekken van zonnestroom. MKB Adviseurs Food & Agri heeft op basis van honderden uitgevoerde scans kunnen vaststellen dat investeren in zonnestroom voor veel ondernemers aantrekkelijk is.

Aan de andere kant kunnen we ook concluderen dat bij ongunstige omstandigheden de terugverdientijd vaak (te) lang is voor een verantwoorde investering. Of een investering in zonnepanelen interessant voor u is, is soms lastig te bepalen. Dit geldt met name voor grotere systemen. Een goed advies is dan onontbeerlijk.

Advies op maat

Wilt u bij uw oriëntatie uw situatie en de haalbaarheid van de aanleg van zonnepanelen op uw bedrijf bespreken met een adviseur van MKB Adviseurs en het "Advies op Maat" digitaal ontvangen? Doe dan nu de zoncheck. Op basis van de door u verstrekte gegevens stellen gespecialiseerde adviseurs uw advies op. U ontvangt het "Advies op Maat" binnen vijf werkdagen in uw mailbox, inclusief een telefonische toelichting.

Voor deze check rekenen we een bedrag van 125 euro exclusief BTW. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een advies op maat, inclusief bedrijfsbezoek. Dan brengen we 450 euro exclusief BTW in rekening. Voor ondernemers met een aansluiting groter dan 3x80 Ampère hanteren we iets andere tarieven.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie of ons 'Advies op maat' ontvangen? Stuur een mail naar onze collega Johannes Zijlstra via , hij staat graag voor u klaar.